Nem tudja, hogyan válthatók valóra beruházási tervei?

Stratégiai partner a
hosszú távú sikerhez

Az állami támogatások és személyre szabott befektetési stratégiáink kombinációjával stabil alapot és fenntartható növekedést biztosítunk vállalkozásának. Segítségünkkel Ön is az élvonalba kerülhet a gazdasági növekedés és innováció terén. Támaszkodjon szakértelmünkre a hosszútávú üzleti sikerhez.

Ismerje meg szolgáltatásainkat

stratégiai előny a garantált sikerhez

egyedülálló Tapasztalat és Tudás az Ön rendelkezésére

Kiemelkedő Szakértelem

Szakértőink egyedülálló tapasztalattal rendelkeznek a pályázatok, állami támogatások és a befektetési tanácsadás területén. A támogatói oldalon eltöltött idő és a támogatási programok létrehozásában megszerzett tudás biztos alapot nyújt minden vállalat számára, amely Magyarországon tervezi a beruházásait megvalósítani.

Szakmai kapcsolatok

Az elmúlt 10 évben munkatársaink stabil szakmai kapcsolatokat építettek ki az állami támogatási intézményrendszerben olyan szervezetekkel, amelyek bármilyen területen professzionális szolgáltatást tudnak nyújtani a beruházások megvalósításához. Ezek a kapcsolatok stratégiai előnyt jelentenek az Ön vállalatának sikeréhez.

Egyedi látásmód

Az ibsh munkatársai több mint 300 állami támogatással érintett pályázat sikeres lebonyolításában vettek részt, aminek révén kiválóan eligazodnak minden beruházási projekt kezelésében, legyen szó bármilyen állami támogatásról.

Üzleti siker minden méretben

Maximalizálja pályázati eredményeit
az ibsh segítségével

0

Díjmentes konzultáció a támogatási lehetőségek kapcsán

ibsh együttműködés

1

Vállalat állami támogatási szempontú átvilágítása & dedikált ibsh kontakt kijelölése

2

Támogatható projekt kialakítása, támogatás igénylése

3

Kapcsolattartás a kezelő szervvel, támogatóval

4

Elszámolás és beszámolók elkészítése

Üzleti siker minden méretben

Maximalizálja pályázati eredményeit
az ibsh segítségével

Teljes Körű projektmenedzsment Szolgáltatás

A kis cégek és szervezetek gyakran szembesülnek kapacitásbeli korlátokkal, amikor állami támogatások és adókedvezmények igényléséről van szó. Az ibsh ezt a terhet teljes mértékben leveszi a vállukról. A pályázat kezdetétől a végéig mindent kezelünk, így Önnek csak a döntések meghozatala és az aláírás marad. Szakértőink garantálják, hogy minden folyamat zökkenőmentes és hatékony legyen, megkönnyítve ezzel az Ön vállalkozásának növekedését.

Szakértő támogatás és konzultáció

A nagyobb, komplexebb szervezetek bár rendelkeznek állami támogatási alapismerettel, gyakran szükségük van további szakmai támogatásra. Az ibsh ezen a területen kínál kiegészítő szakértelmet, felhasználva az elmúlt 10 év pályázatai kapcsán szerzett tapasztalatait. Célunk, hogy proaktívan kezeljük és előre vigyük ügyeiket, gyorsítva ezzel a folyamatokat. Míg az adminisztrációs előkészítést a vállalatok végzik, mi a projekt menedzselését és a szükséges konzultációs szolgáltatásokat biztosítjuk, így erősítve partnereinket a sikeres támogatási folyamatokban.

Elnyert állami támogatás vagy adókedvezmény felülvizsgálata, egyes részfolyamatok menedzselése

Amennyiben vállalata már rendelkezik elnyert állami támogatással, de kihívásokkal szembesül a pályázat megvalósítása során, szakértőink konzultációs szolgáltatásokkal támogatják abban, hogy bizonyosságot nyerjen a támogatás vagy adókedvezmény szabályos felhasználásáról, a támogatási konstrukció lehetséges módosítási irányairól. Biztosítunk minden szükséges támogatást és iránymutatást, hogy vállalkozása megfelelően kezelje a támogatási folyamatokat és sikeresen navigáljon a pályázat megvalósításának kihívásai között.

Szakértőink tapasztalata önmagáért beszél

Cégek százainak segítettünk
a következő szintre lépni

Több mint

10

Év szakmai tapasztalat
Közel

300

EKD támogatás tapasztalata
Több mint

5

Európai uniós notifikáció
Több mint

30

Egyedi K+F támogatás

Néhány állami támogatási lehetőség, amire érdemes figyelni

Személyre szabott megoldások minden beruházási kihívásra

1. Készpénztámogatások

A Magyar Kormány az egyedi kormánydöntéssel nyújtható (EKD) támogatás keretében vissza nem térítendő készpénztámogatást nyújt a legalább 3 millió euró beruházási volument elérő beruházási projektekhez, valamint a legalább 50 fővel induló vagy bővülő szolgáltató központoknak.

Kutatás-fejlesztési projektekhez – az Európai Unió által társfinanszírozott támogatási lehetőségek mellett – a HIPA egyedi kormánydöntéssel nyújtható (EKD) támogatás keretében nyújt vissza nem térítendő készpénztámogatást, amennyiben a projekt összköltsége meghaladja az 1 millió eurót.

Az Európai Unió által társfinanszírozott támogatási lehetőségek mellett a HIPA a vállalatok olyan külső és belső képzéseihez nyújt vissza nem térítendő készpénztámogatást, amelyhez egy 25 főt meghaladó munkahelyteremtés, vagy egy 5 millió eurót meghaladó beruházás kapcsolódik.

Magyarországon lehetőség van az ideiglenes válság- és átállási keret (TCTF) és a HIPA által nyújtott lehetőségnél fogva a zöld átálláshoz kapcsolódó stratégiai ágazatokban egy legalább 3 millió euró volumenű beruházás esetén készpénz támogatás igénylésére.
Stratégiai ágazatok:

  • a nulla nettó kibocsátási célt szolgáló gazdaságra való átálláshoz szükséges berendezések, nevezetesen akkumulátorok, szolárpanelek, szélturbinák, hőszivattyúk, elektrolizátorok, szén-dioxid leválasztást és -tárolást szolgáló berendezések gyártása; vagy
  • az előző pontban meghatározott berendezések gyártásához tervezett és elsődlegesen közvetlen inputként használt kulcsfontosságú alkatrészek gyártása; vagy
  • az előző pontokban meghatározott berendezések és alapvető alkatrészek előállításához szükséges kritikus fontosságú nyersanyagok előállítása vagy visszanyerése.

2024. január 1-jén egy új támogatási program indult el az egyedi kormánydöntéssel nyújtható (EKD) támogatás keretein belül kifejezetten azon vállalkozások számára, amelyek a globális minimumadó bevezetésében érintettek. Ezen vállalatok a fejlesztési adókedvezmény helyett, a beruházáshoz igényelt EKD támogatás mellett vissza nem térítendő készpénztámogatást igényelhetnek, amely folyósítására a beruházás befejezését követő években kerülhet sor. Az eredmény alapú EKD támogatás maximális mértéke az adott területen elérhető maximális regionális támogatás, de legfeljebb az adózás előtti eredmény 5%-a.

2024. január 1-jétől egy új támogatási program indult el az egyedi kormánydöntéssel nyújtható (EKD) támogatás keretein belül kifejezetten azon vállalkozások számára, amelyek külföldön megszerzett profitjukat Magyarországra hozzák. A profit repatriálásra alapuló EKD támogatásra azon vállalatok jogosultak, amelyek vállalják a beruházás helyszínétől függően egy legalább 3 millió euró volumenű beruházás megvalósítását vagy üzleti szolgáltató központjukat legalább 10 fővel bővítik. A támogatás maximális mértéke az adott területen elérhető maximális regionális támogatás, azonban a támogatási összeg a beruházás megkezdését követő üzleti évtől és a fenntartási időszak alatt hazautalt osztalék mértékének figyelembevételével kerül meghatározásra.

A Pénzügyminisztérium által nyújtott Nagyvállalati Beruházási Támogatás (NBT) elérhető közép- és nagyvállalkozások legalább 100 millió forintot elérő eszközberuházásaihoz (gépek, berendezések, ingatlan), amennyiben a vállalat legalább 150 főt foglalkoztat vagy vállalja, hogy a beruházás befejezését követő 2. évben eléri a 150 fős létszámot. A támogatás maximális mértéke az adott területen elérhető maximális regionális támogatás. Az NBT támogatás utófinanszírozott, de előleg a teljes támogatási összegre igényelhető.


2. Adókedvezmények

Minden vállalatnak lehetősége van arra, hogy a társasági adó befizetési kötelezettségét csökkentse különböző adókedvezmények révén.

A fejlesztési adókedvezménnyel évente akár a fizetendő adó 20%-ára csökkentheti kötelezettségét és akár 13 adóéven át érvényesíthet adókedvezményt beruházásának üzembe helyezését követően.

Akár már egy 50 millió forint értékű eszköz beruházás megvalósításával vagy 1 új munkahely teremtésével is jelentős kedvezmény érhető el, de igényelhető adókedvezmény kutatás-fejlesztési beruházáshoz kapcsolódóan, a nulla nettó kibocsátási célt szolgáló gazdaságra való átállás szempontjából stratégiai jelentőségű vagy energiahatékonysági célokat szolgáló beruházásokhoz.

2024. január 1-től a vállalkozások választhatnak, hogy kutatás-fejlesztési költségeiket társasági adóalap csökkentő tételként érvényesítik vagy a kutatás-fejlesztési költségek 10%-át adókedvezmény formájában igénylik vissza.

A fejlesztési adókedvezménnyel csökkentett számított adóból érvényesíthető az energiahatékonysági beruházás, felújítás adókedvezménye, annak akár 70%-ával.

Az adókedvezmény az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás, felújítás üzembe helyezése és üzemeltetése esetén vehető igénybe Magyarország egész területén.


3. Kutatás-fejlesztési projektek minősítése

Az adókedvezményekhez javasolt, az EKD támogatás esetében pedig elengedhetetlen, hogy a vállalatok rendelkezzenek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal minősítésével.

Tapasztalt munkatársaink segítenek Önnek a minősítés állami támogatásokkal való összehangolásában, valamint a minősítési folyamat mielőbbi lebonyolításában.


4. Telephely kiválasztás

Segítünk megtalálni az ideális magyarországi telephelyet vállalkozása számára. Ebben a folyamatban nemcsak a potenciális helyszínek felkutatásában vagyunk a segítségére, hanem a különböző opciók összehasonlításában és alapos értékelésében is. Figyelembe vesszük vállalkozásának egyedi igényeit, mint például a logisztikai elhelyezkedést, infrastrukturális szükségleteket, költséghatékonyságot és a munkaerőpiaci hozzáférhetőséget.


5. Egyéb szolgáltatások

Minden beruházás és minden új projekt több lábon áll, amelyből csak az egyik az állami támogatások lehetőségének feltérképezése és igénylése. De mi, az ibsh-nál különös figyelmet fordítunk arra, hogy a befektetőket összekössük olyan parterekkel, akik magas színvonalú, releváns szolgáltatást tudnak nyújtani minden meglévő és leendő ügyfelünk számára.

Lehet szó tervezési és infrastruktúrafejlesztési, HR vagy éppen energetikai kérdésekről, az ibsh segít megtalálni a megfelelő partnert és a megfelelő megoldást, hogy minden beruházás a tervek szerint valósulhasson meg.

Az ibsh egyedisége

A piacon egyedülálló, támogatói oldalon szerzett tapasztalat

Stratégiai előnnyel bíró stabil szakmai kapcsolatok

Szakmai felelősségvállalás, hosszútávú partnerség kialakítása

találjuk meg közösen a cégének a legjobb megoldást

Készen áll, hogy kihasználja az állami támogatások és pályázatok nyújtotta lehetőségeket? Töltse ki űrlapunkat, és lépjen kapcsolatba szakértőinkkel a részletekért!

"*" a kötelező mezőket jelöli

IBSH